page-header

Kiropraktor

Ulla Brøgger
Kiropraktor

Uddannet som kiropraktor fra Syddansk Universitet 1999​

​Ullas særlige faglige ekspertise er behandling af gener i ryg og nakke samt skader og overbelastning i forbindelse med sport. Desuden er hun meget engageret i behandling af børn, hvor hun har været medredaktør på hjemmesiden www.kiss-kidd.dk

Ulla har stor fokus på rehabiliterende øvelser som en del af hendes behandling. Gennem de sidste 15 år har Ulla undervist i pilates, og blev i januar 2014 færdig som yogainstruktør. På klinikken har Ulla ryghold, hvor hun kombinere det bedste fra yoga og pilates. Er i fritiden instruktør/underviser i Sg-Huset i Svendborg. Ønsker du at få lagt et træningsprogram skræddersyet til din krop og de behov den har, så kan der bestilles tid til dette på klinikken.

Se kursusliste her.

Øvrige uddannelser

  • Aerial yoga instruktør februar 2018​
  • Idrætscoach, april 2015
  • Yoga instruktør, januar 2014
  • Pilates instruktør, september 2003

Kiropraktoren stiller sin diagnose på baggrund af en sygehistorie, en klinisk undersøgelse og eventuel røntgenundersøgelse.

Under sygehistorien spørges der blandt andet ind til årsag til symptomerne, varigheden, lokalisation, forværrende og lindrende faktorer samt tidligere gener i bevægeapparatet. I den kliniske undersøgelse vurderes holdning og kropsbygning samt bevægelsesindsænkninger i led og muskler. Der foretages endvidere en neurologisk undersøgelse bestående af reflekser, sensibilitet samt kraftnedsættelser.

Der lægge stor vægt på at finde årsagsammenhænge til problemet og ikke kun behandle smerteområdet.

Den kiropraktiske behandling kan bestå af forskellige manipulations- og muskelteknikker. Ved manipulationsbehandling løsner kiropraktoren de fastlåste led med en lille præcis, hurtig bevægelse, så leddet kan bevæge sig frit og uhindret igen. Behandlingen kan understøttes af forskellige former for muskelbehandling, akupunktur, øvelsesinstruktion samt rådgivning.

I Danmark uddannes kiropraktoren på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. Det er en 5-årig uddannelse efterfuldt af et års turnus hos en praktiserende kiropraktor.

Kiropraktoren er specialist i undersøgelse og diagnostik samt behandling og forebyggelse af gener i ryg og bevægeapparat.

Du kan henvende dig direkte til en kiropraktor uden henvisning fra din egen læge.​

Efteruddannelse
Se komplet liste
Kursusliste
CV
Komplet CV