page-header

Den kiropraktiske behandling

Kiropraktik

I kiropraktikken arbejder vi med at behandle smerter og funktionsforstyrrelser i både led og muskler. For at blive kiropraktor skal man læse en 5-årig kandidatuddannelse på universitetet fulgt af 1 år i turnus. Det er en uddannelse, der gør kiropraktoren ekspert i at diagnosticere sygdomme og lidelser i muskler og led (også kaldet bevægeapparatet).

Kiropraktorer behandler oftest patienter med smerter, der stammer fra rygsøjlen, men de kan også hjælpe med problemer, der viser sig i enten arme eller ben. Kiropraktoren bruger manuelle teknikker, der i behandlingsforløbet kombineres med træning, øvelser og rådgivning.

Det er næsten altid smertefrit at få manipulationsbehandling hos en kiropraktor. Derudover vil du også opleve, at der stort set ingen bivirkninger er (udover eventuel forbigående træthed og ømhed). Kiropraktoren tilpasser altid behandlingen lige præcis til din alder, fysik og problematik. Det betyder, at du kan få kiropraktisk behandling uanset din alder og din fysik.

Det overordnede mål med alle kiropraktiske behandlinger er at genskabe den normale funktion af kroppens led og muskler. Muskler og led, der fungerer normalt, bliver nemlig ikke irriterede og giver gener i form af smerter, ømhed, stivhed eller spændinger. På den måde kan kiropraktoren nedbringe eller helt fjerne dine smerter ved at genskabe den normale funktion af din krops led og muskler. Derfor er kiropraktorens behandling altså ikke kun fokuseret på dine symptomer i sig selv, men også på årsagen til, at de er kommet.

Ved det første besøg hos kiropraktoren foretages en grundig sygehistorie og undersøgelse således den korrekte diagnose kan stilles.